BusinessAalborg, Aalborg Kommune

TEMAMØDE: GOING TO NORWAY


Dato og tid

Onsdag d. 31. oktober 2018 kl. 08:00 til 16:00

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 26. oktober 2018 kl. 12:00

Sted

DGI Huset
Jens Møllersvej 3
9440 Aabybro
Denmark

Arrangør

BusinessAalborg, Aalborg Kommune
+45 99311570
business@aalborg.dk

GOING TO NORWAY

BLIV GEARET TIL AT KICKSTARTE - OG STYRKE DIN VIRKSOMHED I NORGE!

GOING TO NORWAY: FRA START TIL SUCCES

Er du interesseret i, hvad der gør det norske marked særligt attraktivt for din virksomhed - og hvilke faktorer man skal være særligt opmærksom på, i forhold til at drive forretning i Norge? 

Så kom med til BusinessBroens to-delte arrangement, hvor vi om formiddagen sætter fokus på at styrke din forretning i Norge, med emner som forretningskultur, etablering og praktiske råd. Om eftermiddagen stilles der skarpt på hvordan man kan starte, udvikle og drive webshop i Norge. Hvilke administrative og organisatoriske udfordringer er der i forhold til at drive webshop i Norge, hvordan er toldreglerne og hvordan sikrer man en effektiv logistik på tværs af Skagerrak?

Fælles for hele dagen er, at den byder på både ekspertoplæg og praktiske cases, så du også får mulighed for at blive rig på andres erfaringer.  Du har mulighed for at vælge at deltage i ét af temamøderne, men synes du at begge er spændende er du meget velkommen til at deltage hele dagen for samme pris.


PROGRAM 

FORMIDDAG - STYRK DIN POSITION I NORGE 

08.00-08.30 - Morgenmad 
08.30-08.40 - Velkomst og dagens agenda

Hvorfor er Norge et markedspotentiale for danske virksomheder?
V. Facilitator/oplægsholder Tomas Arnesen, Direktør i Hvidtved

Hvad gør Norge til et interessant markedspotentiale? Hvad kendetegner Norge som land og forretningskultur - er der et stort udbytte for nordjyske virksomheder ved at kickstarte forretningen i Norge? Med omkring 10 års erfaring indenfor det norske marked vil Tomas Arnesen dele sine erfaringer ud omkring dansk samhandel med Norge.

Er Nordmænd og danskere virkelig så ens?
v. Stein-Erik Linna, Norgeskonsulent i Hjørring Kommune 

Hvad karakteriserer norsk forretningskultur? Der gives gode råd til, hvordan man bør og ikke bør agere, hvis man vil handle på det norske marked.

Hvorfor starte et A/S selskab i Norge?
v. Ulrik Tejg Jespersen, CEO for Nordcad

Case: Nordcad har etableret selskab i Norge, men hvorfor har de netop valgt Norge og hvad er det for en proces de har været igennem? Hvad er potentialet for deres virksomhed? Ulrik vil dele hvilke udfordringer og erfaringer de indtil nu har gjort sig på det norske marked herunder kundekontakt og opbygningen af et norsk netværk.

Struktur, kultur og regskab
v. Rune Slåttland, COO hos Exacta AS

Hvorfor og hvornår er det interessant at etablere sig på det norske marked? Hvilken virksomhedsstruktur bør man vælge? Og hvordan finder det praktisk sted i forhold til regnskab og løn i Norge? Det er nogle af de spørgsmål Rune vil besvare.

Han vil desuden også komme omkring, hvordan nordmænd karakterisere den danske forretningskultur, og hvordan det er at samarbejde med danske partnere.

11.30 - Tak for i dag 
11.30-12.30 - Frokost


EFTERMIDDAG – WEBSHOP I NORGE

11.30-12.30 - Frokost og registrering

Styr på formaliteterne i Norge som EØS-land?
v. Kevin Hermansson, Business Developer for KGH Customs, Business Region North

Hvor begynder man i forhold til at starte webshop i Norge heraf; handelsbarrierer, toldregler, regler mm. Hvad skal man være ekstra opmærksom på? 

Muligheder og udfordringer ved etablering i Norge?  
v. Solveig Malvik, Country Manager for Med24

Business Case 1: Etablering fra start til slut samt mulige administrative og organisatoriske udfordringer i forhold til at drive webshop i Norge. 

Hvordan får man kickstartet og driftet sin Webshop i Norge? 
v. Mads Futtrup, CEO for 2trendy

Business case 2: Når Norge skal erobres fra fremmede breddegrader, er der en lang række overvejelser at gøre.
Hvorfor i det hele taget Norge før andre markeder?
Hvad er udfordringerne i forhold til formalia med administration, told, logistik og hvad er markedsvilkår ift. konkurrenter og kunder?

Hvorfor er det attraktivt at drive webshop i Norge?
v. Max Riis, CEO for MakesYouLocal 

Hvad kendetegner de virksomheder, der lykkes i Norge og i udlandet generelt og hvad kræver det at sælge til et andet land? Max vil derudover også komme ind på, hvilke udfordringer man kan møde når en ”Cross Border Webshop” etableres, samt, hvad de store forskelle på en dansk og norsk webshop.

Udbyttet vil være et godt overblik over, hvad det kræves for at få succes i Norge samt gode redskaber til planlægning og lancering i et nyt land.

Hvordan fungerer logistikken i Norge kontra Danmark?
v. Per Imer, CEO for CoolRunner

Hvordan sikre man den bedste logistik på tværs af Skagerrak, der samtidig er omkostningsoptimeret? Få styr på logistikkens formaliteter inden og under drift af din virksomhed i Norge. 

15.45 - Tak for i dag
  


Programmet opdateres løbende med nyt info, relevante oplægsholdere mm. Hold godt øje på BusinessBroens LinkedIn profil her

Læs mere om BusinessBroen her

 

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

BusinessAalborg, Aalborg Kommune
+45 99311570
business@aalborg.dk